Samenwerking Andros Clinics en MDxHealth 

Andros Clinics logo
26 september 2015

Andros Clinics heeft op de samenwerking met de MDxHealth SA (Euronext: MDXH.BR) in Nederland aangekondigd voor het aanbieden van de SelectMDx™ test aan hun patiënten voor prostaatkanker precisiediagnostiek. Andros Clinics zet biomarker test in voor de precisiediagnostiek van prostaatkanker.

Met deze samenwerking heeft Andros Clinics, het grootste onafhankelijke urologische behandelcentrum in Nederland, SelectMDx toegevoegd aan hun diagnostische tests voor prostaatkanker. De SelectMDx-test is een weinig belastende test die in de urine de aanwezigheid van kwaadaardige cellen van de prostaat kan aantonen en is vooral gericht op het vroegtijdig ontdekken van agressieve prostaatkanker. Een negatieve SelectMDx helpt ook bij het identificeren van mannen met een niet-agressieve vorm van prostaatkanker waarmee overbehandeling en onnodige kosten worden voorkomen. De test is onderdeel van een breder onderzoek, waarin ook een MRI en biopsie van de prostaat kan plaatsvinden.

In het kader van het partnerschap zal Andros Clinics de SelectMDx-test aanbieden aan alle patiënten van wie wordt vermoed dat ze een risico op prostaatkanker hebben. De SelectMDx-test is vanaf 1 april 2016 beschikbaar voor de patiënten van Andros Clinics.

Prof. Dr. Frans Debruyne, medisch directeur en medeoprichter van Andros Clinics verklaarde: “In onze kliniek in Amsterdam hebben we onlangs het Andros Centrum voor Prostaatkankerdiagnostiek geopend, dat nauwkeurige diagnoses levert voor prostaatkanker. Hier worden innovatieve diagnostische technologieën (met inbegrip van mpMRI) toegepast om de diagnose van agressieve prostaatkanker te verbeteren en het optimale behandelingsplan voor onze patiënten te bepalen. Nu hebben we ons diagnostisch algoritme verder versterkt met de SelectMDx-test die wordt aanbevolen bij mannen met hoge risicofactoren zoals abnormale DRE en/of verhoogde PSA-waarden en bij wie een prostaatbiopsie wordt overwogen. Grondig klinisch wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de test de risicostratificatie bij patiënten verbetert, onnodige biopsieprocedures bij mannen met een laag risico vermijdt en mannen kan identificeren met een risico op klinisch significante kanker, een afwijking die behandeling vereist.”

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Andros Clinics, een gevestigde leider voor de gezondheidszorg voor ouder wordende mannen in Nederland, aan te kondigen; onze SelectMDx-test sluit perfect aan bij hun portfolio van geavanceerde diagnostische hulpmiddelen,” aldus Dr. Jan Groen, CEO van MDxHealth. “Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd met een focus op het verbeteren van de patiëntenzorg en de resultaten, en zijn dus een ideale partner om ons te helpen mensen bewust te maken en de toegang tot SelectMDx binnen de urologiegemeenschap uit te breiden.”

Over MDxHealth

MDxHealth is een multinationaal gezondheidszorgbedrijf dat bruikbare moleculaire diagnostische informatie levert om de diagnose en behandeling van kanker te personaliseren. De tests van het bedrijf zijn gebaseerd op methylering van genen (epigenetisch) en andere moleculaire technologieën en helpen artsen bij de diagnose van kanker, prognose van het herhalingsrisico, en het voorspellen van de respons op een specifieke therapie. Voor meer informatie, surf naar mdxhealth.com en volg ons op Twitter via: twitter.com/mdxhealth.

Over SelectMDx voor prostaatkanker

Van de bijna 2 miljoen prostaatbiopsieën die per jaar worden uitgevoerd, wordt bij minder dan een derde kanker gevonden. De meeste mannen hadden een pijnlijke en invasieve prostaatbiopsie kunnen vermijden, evenals de bijbehorende complicaties en kosten. SelectMDxTM voor prostaatkanker is een eigen op urine-gebaseerde moleculaire diagnostische test die een niet-invasieve “vloeibare biopsie”-methode biedt om het risico op prostaatkanker van een man te onderzoeken. SelectMDx helpt bij het identificeren van mannen met een verhoogd risico op agressieve, potentieel dodelijke prostaatkanker die het meest baat zouden hebben van een prostaatbiopsie en vroege detectie. De test levert een negatieve voorspellende waarde (NVW) van 98% voor klinisch significante ziekte, waardoor onnodige MRI-procedures en invasieve prostaatbiopsieën met ongeveer 50% kunnen worden verminderd, waardoor ook de kosten voor de gezondheidszorg verminderen.

Lees meer over biomarker test

Andros Clinics logo
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op