Hoogtepunten 2021, een bewogen jaar voor Andros Clinics

Andros Clinics logo
19 december 2021

Terugblik op 2021, een bewogen jaar voor Andros Clinics!

Verhuizing prostaatkankercentrum naar Baarn

Het Andros prostaatkankercentrum loopt al jaren voorop met precisiediagnostiek: het preciezer, veiliger en patiëntvriendelijker opsporen van prostaatkanker. Om zowel onderdiagnose als overbehandeling te voorkomen. Andros breidde haar prostaatkankercentrum in Baarn uit om daar centraal alle complexe onderzoeken te verrichten voor deze precisiediagnostiek. Zoals de MRI Fusie biopsie via de huid en de 3Tesla MRI scan van Prescan waarbij beelden worden beoordeeld door het MR Prostate Center of Excellence van het Radboudumc.

Start botox voor de blaas behandeling

Complexe blaasklachten is een van onze expertises. Onze zorgverlening werd uitgebreid met botox voor de blaas. Deze behandeling is een optie als alle conservatieve behandelingen voor de blaas niet voldoende werken bij een overactieve blaas, incontinentie of blaaspijnsyndroom.

2000e MRI Fusie biopsie

Bij de 2000e MRI Fusie prostaatbiopsie namen we de tijd om stil te staan bij de uitzonderlijke resultaten van onze prostaatkanker precisiediagnostiek. Er werden bij Andros niet alleen 2000 biopsieën uitgevoerd, maar door precisiediagnostiek konden we ook 2300 biopsieën en 4300 keer preventieve antibiotica voorkomen.

Medewerker tevredenheidsonderzoek

Het medewerker tevredenheidsonderzoek had een hoge respons van 82%. En een mooi score van 8.2 overall en een Net Promotor Score van 66, een score boven de benchmark dus. Medewerkers waarderen de samenwerking, sfeer en aansturing. Een actieplan werd opgesteld om actief aan de slag te kunnen met verbeterpunten zoals werkdruk en opleiding.

Andros Clinics, verder onder een nieuwe naam

Andros Clinics, de nieuwe naam voor onze gespecialiseerde urologische klinieken. We focussen ons op vier expertises waar we echt onderscheidend in zijn: urologie voor de 50+ man, prostaatkanker, sterilisatie van de man en complexe blaasklachten bij mannen en vrouwen. Met ook een nieuw logo, een eigen website voor het blaascentrum en een nieuwe look & feel in onze klinieken.

IFMS voor onze artsen

Het Individueel Functioneren van de Medisch Specialisten (IFMS) Andros werd geëvalueerd onder leiding van de medisch directeur is. Feedback van referenten werd meegenomen met als doel het verder verbeteren van het professioneel handelen en de kwaliteit van zorg.

Start sterilisatie in Den Bosch

Het aantal abortussen stijgt bij vrouwen boven de 30 jaar. Sterilisatie van de man is de betrouwbaarste anticonceptie die er is. Deze feiten brachten Vrouwen Medisch Centrum en Andros samen en leidde tot een unieke samenwerking. Voortaan verricht Andros ook mannen sterilisaties in deze abortuskliniek in Den Bosch.

ZKN audit behaald

Opnieuw haalden we het ZKN certificaat voor de komende drie jaar! Een week lang toetste de auditor de kwaliteit van Andros. Ons beleid werd bestudeerd en onze medewerkers getoetst. Met een prachtig resultaat! Dankzij ons scherpe oog voor kwaliteit en veiligheid was er geen enkele tekortkoming, laat staan een kritische tekortkoming.

Wetenschappelijke publicaties in BJUI en European Urology

Over de prostaatkanker precisiediagnostiek van Andros verscheen in ‘British Journal of Urology International’ een artikel met de grootste wetenschappelijk evaluatie wereldwijd naar de resultaten van MRI en MR-gerichte fusie biopsie, gebaseerd op onderzoek bij Radboudumc en Andros Clinics. De evaluatie bevestigt dat de verwachte verbetering in diagnostiek zelfs werd overtroffen in de praktijk.

Een tweede wetenschappelijke artikel werd gepubliceerd in ‘European Urology’, het meest toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift voor urologie wereldwijd. Het artikel bevestigt de voordelen van onze wijze van biopteren: exceptioneel hoog percentage ontdekte tumoren, poliklinische procedure met lokale verdoving, geen preventieve antibiotica nodig en minimale complicaties. De ‘Surgery in Motion’ toont dat deze Fusie biopsie procedure goed en snel uitvoerbaar is.

Aansluiting TWINN portaal voor uitwisseling MRI beelden

Om optimale zorg te leveren kunnen we nu medische beelden eenvoudig en snel delen via TWIIN. Zo zorgen we voor de juiste informatie, op de juiste plek, op het juiste moment.

In Spaarne Gasthuis gestart met HoLEP laser prostaat

Een prostaatoperatie met de HoLEP laser is een definitieve oplossing voor sterk vergrote prostaten, waarbij de prostaat van binnen volledig wordt uitgepeld. Ons eigen OK team onder leiding van uroloog Oncko Van Vierssen Trip verricht deze operaties nu ook in het Spaarne Gasthuis. Wederom een unieke samenwerking, waar het beste van Andros met het beste van het Spaarne Gasthuis wordt samengebracht. Ontwikkelingen corona

Opleidingscommissie opgericht

We hebben een opleidingscommissie opgericht met vertegenwoordiging uit de verschillende functiegroepen omdat uit het medewerkers onderzoek 2021 bleek dat er behoefte was aan meer medezeggenschap van onze medewerkers in de keuze voor opleidingen en ontwikkeling. Er is een opleidingscatalogus samengesteld, zodat jaarlijks doelbewust geselecteerd kan worden voor het jaarplan om de organisatie en elke individu verder te ontwikkelen.

Start GETSBI studie

In ons blaascentrum, waar we veel blaaspijnsyndroom behandelen, startte de GETSBI studie. Een studie naar GAG blaasspoelingen om effectiviteit aan te tonen en daarmee te bepalen of deze weer vergoed gaan worden voor patiënten met blaaspijnsyndroom met Hunnerse laesies.

Communicatietraining medewerkers

Ook kwam communicatie als een aandachtspunt uit het medewerker onderzoek. Een trainingsbureau ging met ons aan de slag om te ontdekken: Wat is jouw communicatiestijl? En die van degene tegen over je? Hoe gaat dat samen? Met individuele scans en een team traject gingen we per locatie met deze vragen aan de slag.

14 nieuwe collega’s

Steeds meer cliënten kiezen voor onze gespecialiseerde urologische zorg. Kenmerkend voor onze organisatie is dat medewerkers lang bij ons blijven. Ook dit jaar vierden we weer diverse 12,5 jaar jubilea. Alleen met gekwalificeerde goede medewerkers kan hoogwaardige zorg geleverd en gecontinueerd worden. Trots dat we ook 14 nieuwe vakkundige collega’s mochten verwelkomen in 2021.

Maar dat is nog niet alles…

Want we vierden ook het 5 jarig bestaan van het centrum voor blaaspijnsyndroom, verrichtten de 3000e vasectomie, spraken op nascholingen, hielden tussen de Covid-pieken door gelukkig toch weer een personeelsevent, organiseerden intern klinische lessen, PRI’s en teveel om op te noemen.

2021 was een bewogen jaar! Enerverend en succesvol, vol grote en kleine mijlpalen. Bij Andros Clinics werken we elke dag hard om onze patiënten te helpen en om de urologie in Nederland te verbeteren. Op naar 2022, een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden!

Andros Clinics logo
Laatste update: 19 december 2021

Neem contact met ons op