Handig als u vaak moet plassen: HogeNood app toont toilet in de buurt!

Andros Clinics logo
21 maart 2023

Moet u vaak plassen? Of moet u soms rennen naar het toilet? Met de HogeNood app vindt u direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met uw smartphone. HogeNood laat de route naar het toilet zien, geeft voorzieningen weer en geeft reviews van voorgaande bezoekers. De app is gratis.

Een handige app voor iedereen, maar zeker voor de twee miljoen buik- en anderhalf miljoen blaaspatiënten die niet zonder toilet in de buurt kunnen.

Hoe zit het met openbare toiletten in Nederland?

‘Nederland loopt achter’, meldt De Toiletalliantie. ‘In het buitenland is het regelen van toiletten allang de normaalste zaak van de wereld. In Frankrijk staan in het kleinste dorp openbare toiletten. In veel landen, onder andere de VS, is er zelfs wetgeving die overheden verplicht voor voldoende toiletten te zorgen. Nederland loopt dus achter.’

De Toiletalliantie ‘iedere wc telt’

De Toiletalliantie ‘iedere wc telt’ strijdt voor voldoende openbare en opengestelde toiletten. Deze alliantie wordt gevormd door de Maag Lever Darm Stichting en diverse andere maatschappelijke organisaties. Lees meer over de Toiletalliantie.

In welke gemeenten is het goed geregeld?

U vindt op de website van de Toiletalliantie een overzicht met de meest toiletvriendelijke gemeenten. Bekijk hier het overzicht van 2022

 

Andros Clinics logo
Laatste update: 21 maart 2023

Neem contact met ons op