Laserbehandeling bij vaak plassen door vergrote prostaat

Dr. Erik Arendsen Uroloog Andros Clinics
23 november 2018

Deze maand publiceerde o.a. de dagbladen AD en de Gelderlander een artikel over de toepassingsmogelijkheden van de laser. Onze uroloog dr. Erik Arendsen werd geïnterviewd over hoe de laser kan worden ingezet bij plasklachten door een vergrote prostaat.

Bij plasklachten door een vergrote prostaat, zoals vaak moeten plassen, kan een laser uitkomst bieden. “Bij een relatief kleine prostaatvergroting wordt het weefsel van binnenuit verdampt met de Green Light laser. Bij een grotere wordt de prostaat uitgepeld met de HoLEP laser, dat wil zeggen dat binnenkant van de prostaat wordt leeggemaakt”, vertelt Erik Arendsen, uroloog bij Andros Clinics.

Beide behandelingen gebeuren via de plasbuis en onder narcose. “Vergeleken met een traditionele prostaatoperatie treden er veel minder bloedingen op. Omdat er een inwendige wond ontstaat mag je zes weken niet zwaar tillen en geen lange autoritten maken.”

In tegenstelling tot de bekendere laserbehandelingen zoals bijvoorbeeld laseren voor ontharing of huidverbetering is het gebruik van een laser bij een prostaatoperatie dus veel ingewikkelder. Bij plasklachten wordt bij Andros Clinics altijd eerst met aanpassingen van de leefstijl en medicijnen getracht de plasklachten op te lossen. Soms wordt hiermee niet (meer) het gewenste resultaat behaald. In dat geval kan een prostaatoperatie met een laser worden overwogen.

 

Lees verder over laserbehandelingen van de prostaat

Andros prostaat laser Gelderlander

 

Bron: AD en  De Gelderlander, auteur: Carin Röst

Dr. Erik Arendsen Uroloog Andros Clinics
Auteur: Drs. Erik Arendsen is uroloog en grondlegger van het Centrum voor Blaaspijnsyndroom, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste centrum op dit gebied.
Laatste update: 23 november 2018

Neem contact met ons op