Uroloog, dr.Herman Bakker, reist twee keer per jaar voor de stichting Pazholandesa naar Arequipa in het zuiden van Peru om aldaar belangeloos kinderen te opereren met aangeboren urologische afwijkingen aan nieren, blaas en geslachtsorganen.

De operaties en poliklinische voor en nazorg vindt plaats in het Hospital infantil “Tony Molleapaza Rojas”. Hij ziet daar veel kinderen die geboren zijn met een open ruggetje (spina bifida) die na sluiting van het zichtbare defect, vroeg of laat problemen krijgen met de blaasfunctie, wat dan weer negatieve invloed heeft op de groei van de nieren.

Vanaf 2012, tijdens de eerste missie naar Arequipa, is er een catheterisatie programma voor de spina kinderen ontwikkeld, waarbij de ouders zo snel mogelijk na de geboorte leren deze ongelukkige kinderen hun blaas te ledigen met behulp van een dunne kindercatheter, zodat er geen te hoge druk in de blaas ontstaat met soms catastrofale gevolgen voor de nieren.

Als de kinderen ouder geworden zijn, lijden zij vaak aan incontinentie voor urine, met alle negatieve sociale consequenties van dien. De kinderen komen vaak uit arme gezinnen, voor wie een luier  een luxe artikel is.

Gelukkig kan met een relatief eenvoudige operatie de incontinentie worden verholpen.

Bekijk onderstaande video voor een korte impressie.

Neem contact met ons op 026 389 1753

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief