Meer erectieproblemen door gebruik van amfetamine

In 2015 verscheen in de Journal of Sexual Medicine een analyse van een onderzoek bij bijna 1.200 drugsgebruikers. Onderzocht werd de relatie van drugsgebruik en in het bijzonder amfetaminegebruik en hun seksuele functies.

Uit dit onderzoek is gebleken dat seksuele disfunctie meer voorkomt bij gebruikers van amfetamine dan bij een vergelijkbare groep mannen die dit middel niet gebruikt (29% versus 12%). Dit verschil is beduidend, ook na aanpassing voor andere risicofactoren zoals roken. Toch is ook uit de analyse van de gegevens af te leiden dat sommige gebruikers betere seksuele en erectiele functies hadden bij amfetaminegebruik.

In elk geval is naar voren gekomen dat amfetaminegebruik, wat overigens meestal wordt ingenomen als een afrodisiacum (seksuele stimulatie), in elk geval niet bevorderlijk is bij erectieproblemen.

De grootste risicofactor van erectieproblemen blijft echter roken. Er zijn meer mannen die roken dan mannen die amfetamine gebruiken.

Lees meer over erectieproblemen

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op