Nascholing blaaspijnsyndroom met dr. Dick Janssen

Dr. Dick Janssen Arts Andros Clinics
19 augustus 2021

Onze arts Dick Janssen is een van de sprekers van de webcast ‘Blaaspijnsyndroom de baas’. Deze geaccrediteerde nascholing is nu on demand beschikbaar voor urologen (i.o.), urogynaecologen, physician assistants, voorschrijfbevoegde verpleegkundig specialisten en bekkenfysiotherapeuten.

In de online nascholing is er uitvoerig aandacht voor het herkennen en diagnosticeren van patiënten met blaaspijnsyndroom. Met de laatste inzichten in en ontwikkelingen van de behandeling van blaaspijnsyndroom.

Diagnostiek en behandeling van patiënten met Blaaspijnsyndroom/Interstitiële Cystitis (BPS/IC) staan centraal tijdens deze live webcast. Blaaspijnsyndroom is een invaliderende en moeilijk behandelbare aandoening die de kwaliteit van het leven van mensen ernstig kan beïnvloeden. Het diagnosticeren van blaaspijnsyndroom kan soms jaren duren, wat kan leiden tot suboptimale behandeling. De diagnose stellen is lastig, omdat symptomen van blaaspijnsyndroom overeenkomsten vertonen met andere ziektebeelden, zoals een overactieve blaas, recidiverende urineweginfecties of endometriose.

In deze online nascholing is er uitvoerig aandacht aan het herkennen en diagnosticeren van patiënten met blaaspijnsyndroom. Met de laatste inzichten in en ontwikkelingen van de behandeling van blaaspijnsyndroom. Door deze praktische vertaling kunt u na de webcast het blaaspijnsyndroom beter herkennen en behandelen.

Accreditatie

Deze webcast is geaccrediteerd (ID: 435633, bron: mednet d.d. 19-08-2021) door:

  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register, nascholing verpleegkundig specialisten, 2 punten, geldig tot 15-7-2022
  • Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA), 2 punten, geldig tot 23-06-2023
  • Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), 2 punten, geldig tot 16-7-2023
  • Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU), 2 punten, geldig tot 16-7-2023
  • Accreditatie voor de fysiotherapeuten is nog in aanvraag.

Nascholing blaaspijnsyndroom bekijken?

De webcast bekijken kan via Mednet.nl

Meer weten over blaaspijnsyndroom?

Lees hier meer over blaaspijnsyndroom

Dr. Dick Janssen Arts Andros Clinics
Auteur: Dr. Dick Janssen is arts bij Andros en bij Radboudumc verantwoordelijk voor wetenschappelijk onderzoek naar blaaspijnsyndroom, overactieve blaas en urodynamica.
Laatste update: 19 augustus 2021

Neem contact met ons op