Arendsen en Pothoven spreken op ESSIC, International Society for the Study of BPS

Dr. Erik Arendsen Uroloog Andros Clinics
5 december 2019

In december vindt het congres ESSIC 2019 plaats in Amsterdam. Dit is een internationaal multidisciplinair congres over de zorg rondom blaaspijnsyndroom en chronisch bekkenpijn. Onze uroloog Erik Arendsen en Ria Pothoven, verpleegkundig consulent continentie en blaaspijn, spreken op dit congres over de zorg die zij verlenen bij het blaaspijncentrum van Andros Clinics / Gynos Vrouwenkliniek.

Het is een 3 daags zeer specialistisch congres met 250 artsen/ wetenschappers van Japan tot de USA. Tevens zijn er 10 patiëntenverenigingen aanwezig. ESSIC (International Society for the Study of BPS) is een non-profit organisatie voor professionals. De leden zijn wetenschappers en artsen uit de hele wereld met interesse in onderzoek naar en / of behandeling van blaaspijnsyndroom (BPS).

Dit jaar is de ESSIC-conferentie gericht op de multidisciplinaire aanpak voor het diagnosticeren en behandelen van BPS / IC-patiënten met internationaal gerenommeerde sprekers en de nieuwste wetenschappelijke gegevens.

Het doel is om tools en kennis te geven om state-of-the-art gezondheidszorg te kunnen bieden aan patiënten. Gepersonaliseerde behandeling en patiënten participatie komen ook tijdens de conferentie uitgebreid ter sprake.

Lees verder over blaaspijnsyndroom

Dr. Erik Arendsen Uroloog Andros Clinics
Auteur: Drs. Erik Arendsen is uroloog en grondlegger van het Centrum voor Blaaspijnsyndroom, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste centrum op dit gebied.
Laatste update: 5 december 2019

Neem contact met ons op