Prostatitis is de naam voor “ontsteking” (ook inflammatie genoemd) in de prostaat. Dergelijke ontstekingen komen zeer frequent voor en verlopen meestal zonder klachten.

Ziekteverschijnselen van chronische prostaatontsteking zijn drukkend gevoel en pijn in de onderbuik en in de liesstreken, pijn in de bekkenbodemregio, frequent plassen en branderig gevoel bij plassen, pijn tijdens of na zaadlozing. Klachten in hun chronische vorm kunnen bijzonder vervelend en aanhoudend zijn en zijn dikwijls (zeer) moeilijk te behandelen.

Nu verscheen er recent ook nog een studie in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Cancer vanuit het prestigieuze John Hopkins ziekenhuis in Washington. Hierin werd aangetoond dat ook bij asymptomatische chronische prostaatontsteking meer prostaatkanker voorkomt. De relatie prostaatontsteking – prostaatkanker was al langer bekend maar deze studie heeft dit nu nog eens statistisch onderbouwd aangetoond. Dit bevestigt het standpunt dat vele urologen innemen dat zeker bij chronische prostatitis en klachten de prostaat regelmatig (1x per jaar) urologisch onderzocht moet worden.

Lees verder over prostaatontsteking >

Neem contact met ons op 026 389 1753

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief