Alle onderzoeken voor precisiediagnostiek straks op één plek

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
15 december 2020

Onze kliniek in Baarn wordt momenteel verbouwd en uitgebreid met ons prostaatkankercentrum. Vanaf 1 februari 2021 worden daar alle complexe onderzoeken ten behoeve van prostaatkanker precisiediagnostiek verricht. Het gaat om de MRI prostaatscan en als de MRI daar aanleiding toe geeft een fusie biopsie. Deze wijze van biopteren is trefzekerder en veiliger want er wordt geprikt via de huid.

Voor een verhoogd PSA, verdenking van prostaatkanker of prostaatklachten kunt u terecht bij alle klinieken van Andros. Als na een bezoek aan onze kliniek blijkt dat er nader onderzoek nodig is naar prostaatkanker, dan wordt u uitgenodigd voor MRI prostaatscan in Baarn.

Voor precisiediagnostiek zijn hoogwaardige MRI beelden nodig en een excellente beoordeling van de beelden door experts. In het prostaatkankercentrum worden de 3 Tesla MRI scans voor Andros gemaakt door Prescan, die de afgelopen jaren steeds meer gerichte MRI scans verzorgt voor de reguliere zorg. De MRI scans voor Andros worden beoordeeld door prof.dr. Jelle Barentsz en zijn team van het MR Prostate Center of Excellence van het Radboudumc in Nijmegen. Zij zorgen ook voor de kwaliteitsbewaking van de beeldvorming. De uitslag van het MRI onderzoek wordt met u besproken door uw eigen uroloog.

Alleen als de MRI scan verdachte plekken laat zien die wijzen op een mogelijke agressieve prostaatkanker is nader onderzoek nodig middels een zogenoemde fusie biopsie. Deze fusie biopsie vindt vanaf medio januari plaats in Baarn. Ook deze biopsie uitslag bespreekt uw eigen uroloog met u.

Lees over prostaatkanker precisiediagnostiek

Lees verder over MRI prostaatscan

Lees verder over prostaatkanker

 

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Laatste update: 15 december 2020

Neem contact met ons op