Suiker slecht voor testosteron

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
21 augustus 2018

Veel suikergebruik veroorzaakt laag testosteron. Dit blijkt uit onderzoek waarbij de relatie werd onderzocht tussen suiker en testosteron. Het onderzoek is uitgevoerd in 2018 bij meer dan 500 mannen tussen de 20 en 31 jaar.

Het was duidelijk dat mannen met een hoog suikergebruik een bijna 2,5 keer grotere kans hadden om een laag testosteron te ontwikkelen. Uiteraard heeft dit tevens te maken met de toename van het gewicht en de BMI (Body Mass Index). De jonge mannen met een BMI van meer dan 25 kg/m2 (dus boven normaal) hadden een 3,7 keer grotere kans op een laag testosteron. Dit bleek uit deze in China uitgevoerde studie. Bij deze studie had totaal 9.6% van deze jonge mannen een laag testosteron. Dit is toch een significant aantal.

Als het testosteron gehalte op deze op jonge leeftijd al zo gevoelig is voor overgewicht dan moet dit ook zeker des te duidelijker naar voren komen bij het ouder worden van mannen. Want met het voortschrijden van de leeftijd van mannen wordt het testosteron sowieso al lager, en daarbij komt dat overgewicht dan ook nog frequenter voorkomt.

Lees verder over testosterontekort

 

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op